חבר ה(ט)עמים: כך תכינו ארוחה רוסית לתפארת. צילום מסך מיוטיוב

חבר ה(ט)עמים: כך תכינו ארוחה רוסית לתפארת

לכבוד יום הפירושקי הבינלאומי החלטנו ללמד אתכם איך להכין את המאכל הרוסי הידוע ולהרכיב ארוחה שלא תבייש אף בבושקה. אז קחו את כף העץ שלכם ולמדו את הסודות

עוד בערוץ האוכל של פרוגי:

מרק בורשט (צמחוני בנוסח ישראלי)

מצרכים
2 ראשי סלק גדולים
2 גזרים בינוניים
1 בצל לבן גדול
1 פלפל צהוב\אדום
1/4 כרוב לבן בינוני
1 מיכל רסק עגבניות (100 גרם)
2 כפות קטשופ (אפשר פחות או יותר לפי הטעם - יותר קטשופ = יותר מתוק)
3 כפות אבקת מרק עוף
3 ליטר מים

אופן ההכנה
1. חותכים את הגזרים, הבצל והפלפל לקוביות ואת הכרוב לרצועות ומטגנים בשמן למשך מספר דקות (עד שהירקות חצי רכים)
2. מכניסים את הירקות לסיר, מוסיפים את המים ושמים על אש גדולה עד לרתיחה
3. לאחר הרתיחה מוסיפים אבקת מרק עוף ומעבירים לאש קטנה
4. מקלפים את הסלק ומגררים אותו בעזרת פומפייה\מעבד מזון, מוסיפים לסיר ומערבבים
5. מוסיפים רסק עגבניות ומלח לפי הטעם ומערבבים
6. כשהירקות בסיר רכים מוסיפים קטשופ, מערבבים ומבשלים במשך רבע שעה עם מכסה

* מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה ועלי שמיר

 

© צילום מסך מיוטיוב

פירושקי

מצרכים

לבצק - שלב א':
1.5 כוס קמח לבן
1/2 כוס חלב או מים (מומלץ חלב)
1 כפית סוכר
20 גרם שמרים טריים

לבצק -  שלב ב':
2 כוסות קמח לבן
1/4 כוס חלב או מים (מומלץ חלב)
7 כפות חמאה או 4 כפות שמן
4 ביצים
1/2 כפית מלח


למילוי:
מילוי כרצונכם, התנאי העיקרי הוא שהמילוי לא יהיה נוזלי מדי (כדי שלא יזלוג החוצה בעת האפייה)
מילויים מקובלים: בשר טחון (מטוגן), דג, ביצים, תפוחי אדמה, תפוחי עץ, דובדבנים, גבינה לבנה, כרוב ועוד.

אופן ההכנה:

שלב א'

1. מחממים 0.4 כוס חלב עד להגעה לטמפרטורה של 30 מעלות
2. מוסיפים את השמרים אשר הושרו מראש בקערת מים
3. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחסרת גושים
4. מוסיפים חצי מכמות הקמח ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד
5. משאירים את הבצק לתפוח בקערה מכוסה במגבת באיזור יחסית חמים (25-30 מעלות) למשך שעה וחצי – שלוש שעות
6. במשך זמן ההתפחה הבצק יגלוש פעמים אחדות מהקערה, יש להחזיר את כולו אל תוך הקערה
7. בסוף ההתפחה הבצק צריך להיות גבוה פי שניים מאשר היה לפני ההתפחה

שלב ב'

8. מוסיפים לבצק את שאר החלב מהשלב הקודם, מלח, ביצים וסוכר ומערבבים
9. מוסיפים את הקמח ולשים עד לקבלת בצק חלק, אלסטי ולא דביק
10. מחממים את החמאה עד שתהיה רכה, מוסיפים לבצק ולשים עד לקבלת מרקם אחיד
11. מחזירים את הבצק לקערה, מפזרים מעט קמח מעליו ומכסים את הקערה בעזרת מגבת או מכסה
12. מניחים את הקערה במקום חמים (25-30 מעלות) ונותנים לבצק לתפוח לעוד שעה וחצי עד שלוש שעות
13. לאחר זמן התפיחה מוציאים את הבצק אל משטח העבודה המקומח מראש ולשים אותו מעט
14. פורסים את הבצק למספר חלקים שווים ומגלגלים כל חלק לכדור
15. נותנים לכדורי הבצק לתפוח לעוד חמש עד שבע דקות
16. משטחים את הכדורים עד לקבלת דיסקיות בגובה סנטימטר אחד
17. שמים במרכז כל דיסקית את המילוי הנבחר

אריזה ואפייה

1. תופסים את דיסקית הבצק משני צדדיה, מצמידים את הצדדים כך שמתקבל כיסון, מהדקים היטב כך שהמילוי לא יזלוג ומגלגלים טיפה בידיים ליצירת צורה אובאלית (עגולה).

2. מכסים את הכיסונים במגבת לחה ומניחים למשך 20-40 דקות במקום בלי רוח

3. מסדרים את הפירושקי על מגש (ברווחים של ארבעה סנטימטרים אחד מהשני) ומברישים אותם בביצה טרופה (עדיף להשתמש בחלמון בלבד)

4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל – 230-260 מעלות למשך 10-15 דקות

5. לשיפור הטעם ניתן להבריש את הפירושקי בחמאה אחרי ההוצאה מהתנור

6. מכסים את הפירושקי במגבת למשך 10-15 דקות לפני ההגשה


להשלמת הארוחה מומלץ למלא את שולחן הקינוחים באצבעות שוקולד, אצבעות גבינה, בלינצ'ס, סרניקי, גלידות אסקימו, עוגת נפוליאון, עוגת קייבסקי או סוכריות רוסיות מהצרכנייה הרוסית הקרובה.

 

© צילום מסך מיוטיוב

 

בתאבון!