
שבועות וחברות: ירדן הראל מספרת על מנהג החג שלה
"החג האהוב עלי בשנה סוף סוף מגיע!" - ירדן הראל משתפת אותנו במנהג החג שהיא יצרה לעצמה ולחברות הטובות שלה. וגם: חושפת את הטיפים המושלמים כדי שגם אתם תוכלו לקחת חלק בהכנות
החג האהוב עלי בשנה סוף סוף מגיע! יש בשבועות הכל: מזג אוויר טוב, בגדים לבנים ומלאי סטייל, ארוחה שכולה פחמימות וגבינות (מושלם לצמחוניים כמוני!), פרחים ואווירה טובה בלי המועקה שמתלווה לחגים כמו ראש השנה או פסח של "איפה עושים את החג" שנגמר הרבה פעמים בריב משפחתי או לכל הפחות בשיחות טלפון אינסופיות של התנצלות ו"חג הבא אנחנו אצלכם". בשבועות בעצם אוכלים כל הזמן - בוקר צהריים וערב, וכך אפשר לפרוס את הביקורים וכולם יוצאים מרוצים. במיוחד מאמני הכושר (זה בטוח גם החג האהוב עליהם...)
עוד בערוץ האופנה של פרוגי:
- גרנדה טיפ: סודות היופי של אריאנה נחשפים
- גנבו את ההצגה: 5 השמלות הכי מוגזמות בפסטיבל קאן
- טרנד השבוע: צלליות הפסטל הן האיפור הנכון של העונה
מכיתה י' החברות שלי ואני פצחנו במסורת "שבועות וחברות": ארוחה חגיגית שבה כל אחת מכינה מאכל שהוא המומחיות שלה. בגיל 16 ה"מומחיות" של חלקינו הייתה לקנות בורקסים או להביא שתייה קלה, אבל ככל שהשנים עברו המנות נהיו שוות וטעימות יותר כמו לזניה תרד ופטריות, מאפה ממולא גבינה ופלפלים, פבלובה, מוס 3 צבעים ועוד קינוחים טעימים.

אגב, לי יש מנה קבועה מאותו הגיל שידועה בקרב החבר'ה ותמיד מבקשים (אפילו עד היום) שאכין אותה והיא: קיש הבטטה שלי, שאם יורשה לי להעיד - הוא באמת אחד הטעימים שיש. בקיצור, אז נחשבתי לעילוי במטבח, אנשים חשבו שהקיש הוא רק הסיפתח לעוד מנות שאלמד להכין אבל אז עומרי התאהב בבישול וגנב לי את הפוקוס והכישרון. כך נותרנו הקיש שלי ואני ללקט שאריות התפעלות מאורחים שסיימנו ללקק את האצבעות מהמאכלים שעומרי מכין. אבל למה להתמרמר?! אני כאן עם פתרונות בדיוק לאלו שמוזמנים לארוחת חג ולא עומדים להפוך לשפים בקרוב!

1. יש לכם ידיים שמאליות ואתם לא יודעים להכין כלום? אז תשתמשו בידיים שלכם כדי לסחוב. תשאלו את המארחים במה צריך עזרה - סחיבת שולחן? להביא כסאות? אתם כאן כדי לעזור והתפקיד שלכם לא פחות חשוב כי איך יאכלו אם אין שולחן?!
2. המארחים מתעקשים שלא צריך עזרה בכלום? שולחן מקושט עושה לכולם שמח. תביאו זר פרחים מושקע, צרור שיבולים, זרים לראש, מפיות צבעוניות וכל דבר שמרים ומצטלם טוב לאינסטוש.
3. עם כל כך הרבה בצקים, יש אורחים שאין להם כבר מקום לקינוח (לא אני אומנם, אבל יש אנשים כאלו). זה בדיוק הזמן לשלוף את מגש הפירות האקזוטים שהבאתם איתכם. איזה שיחוק! הטעם המתוק של המגש שלכם הוא מה שיזכרו בסוף הארוחה. תוכלו להזמין מגש כזה או להכין בעצמכם (כדי שהוא יצא פוטוגני, תקפידו על פירות בכמה צבעים וסדרו אותם יפה).

4. מצלמת פולוארויד. תביאו אתכם מצלמה, תעדו את הרגעים ותנו לאורחים את התמונות למזכרת. מבטיחה שיעופו עליכם.

5. תהיו המארחים בעצמכם ותחליטו שהקונספט הוא כמו בארוחות "שבועות וחברות" שלנו - כל אחד מביא מנה:) אתם אחראים על הארגון והמוזיקה וכמובן להכין רשימה מסודרת של מה כל אחד מביא כדי שלא יהיו כפילויות.
חג שמח ובתיאבון!
רוצים עוד טיפים מגניבים מירדן? כנסו לאתר שלה!
|